Kraamzorg

Wanneer je zwanger bent, gaan jullie van alles en nog wat regelen. Een van die belangrijke dingen is om kraamzorg te regelen voor in de eerste week na de bevalling. Het is verstandig om dit al zo snel mogelijk aan te vragen, zodat jullie straks gerust de kraamtijd in kunnen gaan. De kraamzorg moet je voor 16 weken zwangerschapsduur geregeld hebben.

De kraamzorg wordt gedeeltelijk vergoed door de verzekering van de zwangere, dus niet door de verzekering van haar partner. Je verzekering bepaalt voor een deel hoeveel uren dat je aan zorg kunt krijgen.

Geboortezorg Midden Limburg, Kraamzorg Collectief, Kraamcentrum Echt e.o., LieV, Mediplan kraamzorg zijn de 5 kraamcentra waar ik het meest mee werk. Uiteraard zijn er ook andere. Is daar meer interesse voor laat dit dan weten. Via je ziektekostenverzekering kun je nagaan bij wie zij een contract hiervoor hebben afgesloten. Zij moeten ook op de hoogte worden gesteld van je zwangerschap, zodat je het kraampakket thuis gestuurd krijgt indien je daarvoor verzekerd bent.

Headerfoto: Joyce Dur