Verloskundige

Na de bevalling volgt de kraamperiode. Een periode waarin ik nauw samenwerk met de kraamzorg. De kraamverzorgster verzorgt moeder en kind de eerste week en ziet toe op een normaal verloop van het kraambed. Ik bezoek jullie om de dag en zo nodig vaker, gedurende een periode van 8 tot maximaal 14 dagen. Ik, als verloskundige, draag de eindverantwoording van het kraambed. De kraamverzorgster zal het aan mij doorgeven als er bijzonderheden zijn.
Tijdens deze periode bieden we begeleiding op maat en helpen we je op weg in het ouderschap. Behalve alle controles willen we natuurlijk ook graag weten hoe het met jullie gaat en hoe je de bevalling hebt ervaren.

Mocht je vanwege een medische reden tijdens je zwangerschap onder behandeling zijn van de gynaecoloog, dan verzorg ik de nazorg als je thuis komt. Om de zorg goed op jullie wensen af te stemmen, is er de mogelijkheid om een kennismakingsgesprek te plannen tijdens de zwangerschap. Bel gerust, ik zie jullie graag op het spreekuur!

Ongeveer 6 weken na de bevalling zie ik jullie (met de baby) graag terug voor de nacontrole. Dit heeft geen medische reden, alleen een sociale reden. Heb je klachten, dan zal ik je verwijzen naar de huisarts. De nacontrole is dus niet verplicht, maar ik vind het leuk om jullie nog eens te zien! Bel me ongeveer drie weken na de bevalling, voor het maken voor deze nacontrole-afspraak.

Headerfoto: Joyce Dur