Kraambed

In het kraambed krijgt je te maken met verschillende zorgverleners, zoals de kraamverzorgster die de eerste acht dagen na de bevalling dagelijks een aantal uur zal komen om jouw en de baby te helpen met de voeding, het badje, een deel van het huishouden op zich neemt en bepaalde controles zal doen bij jou en de baby.

Rond de vijfde of zesde dag na de bevalling komt er ook een medewerker van Geboortezorg Limburg bij je langs voor de hielprik, die standaard bij iedere baby wordt afgenomen. Er zal dan ook een gehoorscreening bij de baby worden gedaan.

Bij borstvoedingsproblemen kunnen we eventueel ook een lactatiekundige inschakelen. Zij is meestal te bereiken via het kraamzorg bureau dat bij je zorgt.

Na de bevalling komt de verloskundige jou en de baby regelmatig controleren in het kraambed, als alles goed gaat wordt het kraambed tussen de achtste en tiende dag na de bevalling afgesloten. Hierna wordt er nog een afspraak met je gemaakt voor de nacontrole, deze vindt ongeveer zes weken na de bevalling plaats.

Na afsluiting van het kraambed wordt de zorg verder overgenomen door het consultatiebureau en de huisarts. Al in de tweede week na de geboorte komt de wijkverpleegkundige langs voor de intake. Zij zal zelf bellen om een afspraak te maken. Aan de orde komt onder andere wat u van ze kunt verwachten en wat ze doen.

Bezoeken aan het consultatiebureau zijn niet verplicht maar wel verstandig.

Headerfoto: Joyce Dur

Kennismaken met Badia?

Je bent zwanger: gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met mij opnemen voor je eerste afspraak.