Eerste afspraak

Zwanger? Positieve test? Van Harte Gefeliciteerd!

Klik hier om je online aan te melden, bellen of appen mag ook 06-23639280 / 0495-633920. Je krijgt mij aan de lijn en ik voorzie je ook al van waardevolle informatie. De afspraak wordt dan gepland. Jullie zijn van harte welkom bij ongeveer 6-7 weken voor de intake en daarbij vindt de éérste echo plaats. Wanneer je vóór die tijd bijzonderheden opmerkt, ongerust bent of vragen hebt, kun je ten alle tijden contact met mij opnemen.

Wat gebeurt er de eerste afspraak?

Je eerste afspraak (de intake) duurt ongeveer een uur. Er is dan ook alle tijd om veel informatie uit te wisselen en ik zal jullie uitgebreid adviezen geven. Uiteraard kunnen jullie alle vragen stellen. Tip: schrijf ze zo nodig van tevoren op zodat jullie er geen vergeten.

Tijdens deze eerste afspraak schat ik in of je helemaal gezond bent. Misschien blijkt dat je wel gezond bent, maar toch wat extra zorg van ons nodig hebt. Of dat je beter onder de gedeelde zorg kunt komen van een gynaecoloog.

Prenatale screening

Als aanstaande ouders vraag je je wellicht af of jullie kind gezond is. Dat is heel begrijpelijk. Gelukkig worden de meeste baby’s gezond geboren, maar een klein aantal heeft een lichamelijke afwijking of erfelijke aandoening. Daarom kunnen jullie je baby voor de geboorte laten onderzoeken. Enkele sites met informatie hierover zijn:

Onderwerpen

Ik bespreek de volgende onderwerpen met jullie:

Ben je eerder zwanger geweest en zo ja, hoe is dit toen verlopen? Als je tijdens een eerdere zwangerschap niet bij mij onder controle was, dan is het fijn als je gegevens over je eerdere zwangerschap(pen) mee kunt nemen.

Je medische geschiedenis, zoals medicijngebruik, allergieën, doorgemaakte ziektes en operaties. Daarnaast vraag ik of je rookt, alcohol of drugs gebruikt.

Erfelijke of aangeboren afwijkingen in de familie van jou of je partner.

De datum van je laatste menstruatie, en hoe de voorgaande menstruaties verlopen zijn.

Moeders voor Moeders

Verder wil ik jullie bij deze even wijzen op de mogelijkheid om deel te nemen aan Moeders voor Moeders. Dit is een organisatie die de urine van zwangere vrouwen inzamelt om hieruit medicijnen te maken voor vrouwen die niet zwanger kunnen worden. Je spaart je urine de eerste weken van je zwangerschap op (tot ongeveer 16 weken).  Je kunt je aanmelden tot en met de 11e week, de urine wordt één keer per week bij je thuis of op het depot opgehaald. Wil je hier meer over weten kijk dan op http://www.moedersvoormoeders.nl of neem contact op via het gratis nummer 0800 – 022 80 70.

Headerfoto: Joyce Dur