bij vragen bel 0495 – 633920

Corona update 8 mei 2020

Lieve aanstaande ouders,

Jullie hebben het misschien in de media al gelezen: de coronamaatregelen worden weer wat versoepeld.

In onze regio zijn we nog aan het uitwerken hoe het er precies uit komt te zien. De media is er helaas direct bovenop gedoken nadat de versoepelingen bekend werden gemaakt.

Helaas hebben we nog geen tijd gehad om met alle betrokken partijen (zoals ziekenhuizen, kraamcentra en echocentra) te overleggen.

Dit overleg is belangrijk om de zorg zoveel mogelijk op dezelfde manier aan jullie te kunnen geven. Daarbij is het ook belangrijk om rustig uit te gaan breiden om het risico op besmetting voor jullie en onszelf zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk nemen we hierbij jullie wensen serieus!

Als je komende week een afspraak bij ons gepland hebt, dan gaat deze door zoals we dat afgesproken hebben. Betreft het een afspraak zonder echo dan vragen we jullie nog steeds om alleen te komen. Indien het een echo betreft mag je partner mee indien hij/zij klachtenvrij is. Kinderen, opa’s en oma’s of ander gezelschap kunnen wij vooralsnog niet toelaten in de praktijk.

Maandag 11 mei volgt er na overleg met de betrokken partijen bericht welke versoepelingen er ingevoerd worden. En hoe we dit praktisch vorm gaan geven in de praktijk.

Wel blijft gelden:

 kom niet als je verkouden bent, maar laat ons dit telefonisch weten.

 houd 1,5 meter afstand

 houd de hygiëne maatregelen in acht.

Wij hopen jullie hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben. We begrijpen dat we veel van jullie vragen en dat de berichten in de media voor veel onrust zorgen.

Jullie horen zodra de versoepelende maatregelen afgestemd zijn met alle betrokken partijen meer van ons.

Zwanger? Kom naar de voorlichtingsavond

december 4th, 2019|Reacties uitgeschakeld voor Zwanger? Kom naar de voorlichtingsavond

Data 2020: 21 jan - 17 mrt - 7 apr - 12 mei - 30 juni - 8 sep - 27 okt - 8 dec Programma: tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de

Praktische tips en adviezen over borstvoeding

maart 12th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Praktische tips en adviezen over borstvoeding

Data 2019: 7 mei - 2 juli - 20 aug - 24 sept - 5 nov - 17 dec Programma: de lactatiekundige van SJG Weert en de verpleegkundige van de JGZ Weert geven uitleg,

Zwanger? Kom naar de voorlichtingsavond

maart 12th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Zwanger? Kom naar de voorlichtingsavond

Data 2019: 16 apr - 21 mei - 11 juni - 10 sept - 15 okt - 26 nov Programma: tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de bevalling en het kraambed. Ook is er

Hielprik vanaf 1 oktober uitgebreid

maart 12th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Hielprik vanaf 1 oktober uitgebreid

Op 1 oktober 2019 worden drie stofwisselingsziektes toegevoegd aan de hielprikscreening. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid heeft dit bekendgemaakt in een brief aan de Kamer. De uitbreiding van de hielprikscreening ligt hiermee op schema. Het